Personlig utvikling er en så viktig del av tilværelsen og kan gi deg så mye at det er verdt å bruke penger på å få det til. Utgiftene trenger ikke å være så store, men det kan bli litt etter hvert hvis du kjøper noen gode bøker, hyrer en lifecoach eller personlig trener, deltar på seminarer, drar på turer som hjelper deg å finne deg selv, og så videre. Til sammen kan det hende at beløpet rett og slett blir litt større enn det du umiddelbart har tilgjengelig.

For ikke å utsette den forandringen du har vært modig nok å forestille deg, kan det derfor være nødvendig å ta opp noen små lån for å investere i din egen fremtid. Dersom du har aktiva du kan låne på, som for eksempel bolig eller annen eiendom, kan du ganske sikkert få et lån med lav rente i banken. Hvis ikke, finner du også alternativer som kredittkort og forbrukslån som enkelt gjør at du kan ta noen utgifter i dag og så fordele nedbetalingen over tid. Selv om rentene da er høyere, må du huske at du bruker pengene til å investere i deg selv. Det gir som regel godt utbytte på sikt.

For eksempel er det slik at alle er avhengig av fysisk aktivitet for å holde seg i form. Hvis du ikke er glad i å gå på ski og skøyter, kan det være veldig krevende i vinterhalvåret. Da er det lurt hvis du benytter deg av gode nyttårstilbud for å tegne abonnement på treningssenteret, og da gjerne for et helt år slik at du får valuta for pengene.

En annen aktivitet som virkelig kan utvide din horisont og forandre hvem du er som menneske er reiser. Da snakker vi selvfølgelig ikke om vanlige sydenreiser eller shoppingturer til Sverige, men om reiser til nye reisemål som kan forbløffe deg og åpne dine øyne for hvor mangefasettert virkeligheten er.