Å lese er en viktig del av den personlige utviklingen, og særlig nyttig kan det være å få med seg de store klassikerne innenfor feltet personlig utvikling. Her skal vi se på noen av bøkene som mange synes er til hjelp i å få orden på livet og få den hverdagen man ønsker seg.

En bok som mange snakker om for tiden er Listelykke av Gunn Beate Reinton Rulnes. Denne boken handler om emner som hvordan man bruker lister for å livet mer ryddig og dermed blir mer effektiv og får mer overskudd til å være kreativ og tenke over ting. Begrepet mindfulness som mange er så opptatt av i dag blir forklart nøye i denne boken. Anbefales særlig til dem som trenger litt hjelp til å få litt mer organisasjon i hjemmet og i livet generelt.

En annen bok som absolutt kan anbefales er Uperfekt av Brene Brown. Denne boken handler kort fortalt om mot, som er ett av de viktigste begrepene innenfor personlig utvikling. Livet ditt endrer seg når du tør å gjøre det du vil og være den du vil, og vil aldri bli det samme igjen. Men hvor finner man motet til å bryte ut av gamle mønstre? Brown forteller om dette på underfundig og morsomt vis.

Blant de store klassikerne på feltet finnes Hvordan vinne venner av Dale Carnegie. Denne boken ble faktisk skrevet helt tilbake i de harde trettiårene i USA, men brukes den dag i dag for å hjelpe mennesker å bli mer sosiale. Den handler ikke bare om å få venner, men også om hvordan man kan øve større innflytelse på andre. Å bli godt likt og få større gjennomslag for sine ideer er veldig nyttig både på jobben og i det private. Noen elementer i boken er kanskje litt foreldet, men det grunnleggende ligger der ennå.